Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z gruszką

2.0
(4)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska ćwierć małej główki
gruszka 1 sztuka
jabłko 1 sztuka
marchew 1 sztuka
cebula biała 1 sztuka
rzeżucha do dekoracji
pestki dyni do dekoracji
śmietana 12-procentowa 3 łyżki
Sól morska jodowana drobnoziarnista Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z gruszką

Kroki postępowania

1
Umytą i osuszoną kapuste pekińską poszatkować i wsypać do miski.
Krok 1 - Kapusta pekińska z gruszką foto
2
Obrane: marchwekę, jabłko i gruszkę zetrzeć na tarce na grubych oczkach i dodać do kapusty.
Krok 2 - Kapusta pekińska z gruszką foto
3
Cebulę umyc obrać i pokroić w kostkę i dodać do reszty warzyw.
Krok 3 - Kapusta pekińska z gruszką foto
4
Wszystko wymieszać ze śmietaną, doprawić do smaku solą i pieprzem. Udekorować pestkami dyni i rzeżuchą.
Krok 4 - Kapusta pekińska z gruszką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Halina14 13.05.2013 13:51
lubię kapustę pekińską pod każdą postacią
Ola1984 04.05.2013 00:02
Bardzo fajna surówka, lubię takie połączenia.
idealme 03.05.2013 21:02
ciekawe połączenie z gruszką?????
Beatris 03.05.2013 20:47
To coś dla mnie. Z pewnością by mi smakowała.
Renata9 03.05.2013 17:14
fajne połączenie, nigdy nie robiłam z gruszką, muszę wypróbować

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak