Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z groszkiem i cebulką

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 kg
groszek konserwowy 1 szkl
cebulka marynowana 1 szkl
ogórki kiszone 3 szt
szczypiorek usiekany 2-3 łyżki
majonez 1/2 szkl
pieprz do smaku
curry do smaku
cukier do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z groszkiem i cebulką

Kroki postępowania

1
Przygotować wszystkie składniki potrzebne do zrobienia surówki.
Krok 1 - Kapusta pekińska z groszkiem i cebulką foto
2
Kapustę pekińską poszatkować. Cebulki marynowane wyjąć z zalewy, pokroić na połówki. Ogórki kiszone pokroić w pół krążki. Groszek konserwowy osączyć z zalewy. Majonez wymieszać z odrobiną cukru i przyprawą curry.
Krok 2 - Kapusta pekińska z groszkiem i cebulką foto
3
Wszystkie składniki włożyć do miski, dodać majonez i posiekany szczypior, przyprawić do smaku pieprzem, wymieszać.
Krok 3 - Kapusta pekińska z groszkiem i cebulką foto
4
Surówkę z kapusty pekińskiej podawać jako dodatek do dania z mięsem.
Krok 4 - Kapusta pekińska z groszkiem i cebulką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

ben-ka 13.12.2016 11:58
Szybko i smacznie,
Katarzyna59 11.02.2014 08:25
smaczna kapustka
marcia7 09.02.2013 13:56
smaczne połączenie
pycia9 27.12.2012 23:39
Pycha
olkaaa 27.12.2012 08:23
jak dla mnie to całkowita nowość
Monika-twin 27.12.2012 07:08
ciekawe
jasiek 27.12.2012 02:08
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak