Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z dynią i papryką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 kg
dynia 15-20 dag
papryka 1/2 szt
oliwa 2 łyżki
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sól do smaku
przyprawa cyrry do smaku
Czosnek suszony Prymat do smaku
cukinia 1 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z dynią i papryką

Kroki postępowania

1
Kapustę pekińską poszatkować. Dynię obrać ze skóry, usunąć włuknisty miąższ razem z nasionami.
Krok 1 - Kapusta pekińska z dynią i papryką foto
2
Dynię razem z cukinią zetrzeć na tarce o dużych oczkach. Paprykę pokroić w słupki.
Krok 2 - Kapusta pekińska z dynią i papryką foto
3
Oliwę wymieszać z odrobiną czosnku granulowanego, pieprzu, przyprawą curry, soli. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do salaterki, dodać oliwę przyprawami, wymieszać.
Krok 3 - Kapusta pekińska z dynią i papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

romanrafal
romanrafal 20.09.2012 14:36
pycha
caralajna 20.09.2012 09:53
rzadko jem dynię na surowo, ale ta surówka bardzo mnie przekonuję do wypróbowania przepisu
Katarzyna/kate1980 19.09.2012 22:08
jaka kolorowa
emeslive 19.09.2012 22:05
Bardzo apetyczna sałatka!
Piotr-21 19.09.2012 20:51
super
Justyna87 19.09.2012 20:05
fajne
Justyna87 19.09.2012 20:05
fajne
Miki 19.09.2012 20:02
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak