Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska z dynią i jabłkami

2.0
(7)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 30 dag
dynia 15-20 dag
jabłko 1 szt
kukurydza konserwowa 1/2 szkl
sok z cytryny 1 łyżeczka
Przyprawa curry orientalna Prymat 1/2 łyżeczki
sól do smaku
cukier do smaku
śmietana 1 łyżka
majonez light 1 łyżka

Porada

Surówka z kapusty pekińskiej z dynią i jabłkami to bardzo łatwy i szybki do przygotowania, smaczny dodatek do obiadu.

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska z dynią i jabłkami

Kroki postępowania

2
Kapustę umyć, osuszyć i poszatkować. Dynię obrać, usunąć miąższ z pestkami, zetrzeć na tarce o średnich oczkach. Kukurydzę osączyć z zalewy.
Krok 1 - Kapusta pekińska z dynią i jabłkami foto
4
Obrane jabłko bez gniazd nasiennych zetrzeć na grubej tarce, skropić sokiem z cytryny. Wszystkie przygotowane składniki włożyć do miski.
Krok 2 - Kapusta pekińska z dynią i jabłkami foto
5
Dodać przyprawę curry, majonez i śmietanę. Doprawić do smaku solą i odrobiną cukru, wymieszać.
Krok 3 - Kapusta pekińska z dynią i jabłkami foto

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

dollce 06.12.2015 12:42
smaczna propozycja
Jadwiga/Jaga85 05.12.2015 23:21
Bardzo lubię takie surówki!
sliwka 05.12.2015 21:58
Ciekawy przepis;))

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak