Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta pekińska na ciepło

2.0
(10)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 0,5 kg
cebula 1 szt
pomidor lub koncentrat do smaku
sól i pieprz do smaku
olej 1/4 szkl
Liść laurowy suszony Prymat 1 szt
Papryka słodka mielona Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta pekińska na ciepło

Kapustę poszatkować, cebulę drobno pokroić, zeszklić na oleju, wrzucić kapustę i przyprawy, podlać wodą i dusić, przed końcem dodać koncentrat pomidorowy lub pokrojone pomidory obrane ze skórki.
Jeżeli było za dużo wody, zagęścić mąką. Podawać jako dodatek do drugiego dania

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

MAR3STA 06.02.2011 17:32
tez nigdy nie robiłam;)
pacpaw 03.02.2011 13:33
pekińska na ciepło - dla mnie nowość godna wypróbowania
accee 02.02.2011 23:32
Bardzo smaczne

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak