Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta pekińska duszona z papryką

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta pekińska 1/2 kg
papryka czerwona 1 szt
papryka zielona 1/2 szt
dynia 30-40 dag
por 1/2 szt
masło 5 dag
czosnek 1 ząbek
sól do smaku
pieprz do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta pekińska duszona z papryką

Kroki postępowania

1
Z papryki i obranej dyni usunąć gniazda nasienne, pokroić w słupki. Na patelni rozgrzać masło, wsypać pokrojony por, paprykę i dynię, podsmażyć.
Krok 1 - Kapusta pekińska duszona z papryką foto
2
Pod koniec dodać posiekaną kapustę, wymieszać i dusić przez kilka minut.
Krok 2 - Kapusta pekińska duszona z papryką foto
3
Przyprawić do smaku solą, pieprzem i zmiażdżonym czosnkiem. Podawać jako dodatek do obiadu.
Krok 3 - Kapusta pekińska duszona z papryką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 10.07.2013 07:47
jeszcze takiej nie jadłam
Łukasz15 12.10.2012 14:08
bardzo ładnie się prezentuje
caralajna 06.10.2012 17:39
tak przyrządzonej pekińskiej jeszcze nie jadłam
zdeba 25.09.2012 22:57
Wygląda smakowicie
zdeba 25.09.2012 22:57
Wygląda smakowicie
gosia56 25.09.2012 22:22
napewno pyszne
polly66 25.09.2012 21:05
ładnie wygląda, smakowita
Konczi 25.09.2012 20:59
ciekawe i pewnie bardzo smakowe
Sylwia26 25.09.2012 20:44
Kolorowe i jakie smaczne danie :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak