Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta nadziewana mięsem mielonym

3.0
(13)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kapusta 1 główka
sól do smaku
żółty ser 15 dkg

Nadzienie

mięso mielone wieprzowe 40 dkg
jajko 1 sztuka
cebula 1/2 sztuki
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
przyprawa w płynie 1 łyżka
przyprawa uniwersalna do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta nadziewana mięsem mielonym

Kroki postępowania

1
Z kapusty odciąć wierzchnie, luźne liście, wyciąć głąb.
Krok 1 - Kapusta nadziewana mięsem mielonym foto
2
Kapustę włożyć do garnka, zalać wodą. Dodać do niej trochę soli i zagotować.
Krok 2 - Kapusta nadziewana mięsem mielonym foto
3
Gotować ok. 10 minut, a następnie odcedzić.
Krok 3 - Kapusta nadziewana mięsem mielonym foto
4
Do mięsa dodać pokrojoną w kostkę cebulę, jajko, przyprawę w płynie, trochę pieprzu i przyprawy uniwersalnej.
Krok 4 - Kapusta nadziewana mięsem mielonym foto
5
Wszystko dokładnie wymieszać.
Krok 5 - Kapusta nadziewana mięsem mielonym foto
6
Ugotowaną kapustę umieścić w naczyniu do zapiekania stroną po głąbie do góry, rozchylić jej liście.
Krok 6 - Kapusta nadziewana mięsem mielonym foto
7
W to miejsce nałożyć mięsną masę. Mięso można też włożyć pomiędzy poszczególne liście.
Krok 7 - Kapusta nadziewana mięsem mielonym foto
8
Ser zetrzeć na tarce o dużych oczkach.
Krok 8 - Kapusta nadziewana mięsem mielonym foto
9
Tarty ser rozsypać na mięsie.
Krok 9 - Kapusta nadziewana mięsem mielonym foto
10
Kapustę z mięsem piec w 180 stopniach przez ok. 40 minut. Gotową kapustę podzielić na porcje.
Krok 10 - Kapusta nadziewana mięsem mielonym foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Marta1986 08.05.2014 15:46
pysznie wyglada

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak