Kapusta na Wigilię

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 1/2 kg
  • cebula

    2 szt
  • grzyby suszone

    1 garść duża
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól

  • pieprz

  • olej

  • miód

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę zalać wodą i postawić do gotowania. Grzyby sparzyć i opłukać, zalać wodą i postawić do gotowania. Cebulę drobno pokroić i zeszklić, przełożyć razem z olejem do rondla.

Grzyby odcedzić zachowując wywar. Pokroić albo w całości dodać do cebuli i chwilę przesmażyć. Dodać kapustę lekko osączoną z wody. Posolić, dodać liść laurowy i dusić do miękkości. Pod koniec doprawić miodem i przyprawami do smaku. Jeśli trzeba podlać można wywarem od gotowania grzybów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat