Kapusta na Wigilię

Kapusta na Wigilię

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1 1/2 kg
  • cebula

    2 szt
  • grzyby suszone

    1 garść duża
  • Liść laurowy suszony Prymat

  • sól

  • pieprz

  • olej

  • miód

Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Kapusta na Wigilię

Kapustę zalać wodą i postawić do gotowania. Grzyby sparzyć i opłukać, zalać wodą i postawić do gotowania. Cebulę drobno pokroić i zeszklić, przełożyć razem z olejem do rondla.

Grzyby odcedzić zachowując wywar. Pokroić albo w całości dodać do cebuli i chwilę przesmażyć. Dodać kapustę lekko osączoną z wody. Posolić, dodać liść laurowy i dusić do miękkości. Pod koniec doprawić miodem i przyprawami do smaku. Jeśli trzeba podlać można wywarem od gotowania grzybów.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat