Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta na Wigilię

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 1/2 kg
cebula 2 szt
grzyby suszone 1 garść duża
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
olej
miód

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta na Wigilię

Kapustę zalać wodą i postawić do gotowania. Grzyby sparzyć i opłukać, zalać wodą i postawić do gotowania. Cebulę drobno pokroić i zeszklić, przełożyć razem z olejem do rondla.

Grzyby odcedzić zachowując wywar. Pokroić albo w całości dodać do cebuli i chwilę przesmażyć. Dodać kapustę lekko osączoną z wody. Posolić, dodać liść laurowy i dusić do miękkości. Pod koniec doprawić miodem i przyprawami do smaku. Jeśli trzeba podlać można wywarem od gotowania grzybów.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak