Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta na słodko z suszonymi grzybami

2.0
(1)
Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 600 g
karczek 500 g
kiełbasa podwawelska 1 laska
Liść laurowy suszony Prymat
ziele angielskie
sól
kostka rosołowa
pieprz
cukier 3 łyżki
grzyby suszone 1 szklanka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta na słodko z suszonymi grzybami

Kroki postępowania

1
Kapustę należy przepłukać w zimnej wodzie, odcisnąć i pokroić na mniejsze kawałki, wrzucamy do garnka zalewamy wodą, dodajemy kostkę rosołową, liść laurowy, ziele angielskie oraz sól i pieprz, całość gotujemy pod przykryciem przez około 20 minut,
Krok 1 - Kapusta na słodko z suszonymi grzybami foto
2
następnie dodajemy pokrojone mięso oraz suszone grzyby - wszystko gotujemy przez następne 30 minut
Krok 2 - Kapusta na słodko z suszonymi grzybami foto
3
Następnie dodajemy cukier i zostawiamy na kwadrans pod przykryciem na małym ogniu, na koniec dodajemy pokrojoną kiełbasę i doprawiamy do smaku, Najlepiej smakuje następnego dnia po trzykrotnym podgotowaniu.
Krok 3 - Kapusta na słodko z suszonymi grzybami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Botwinka 13.11.2012 17:31
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak