Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta na obiad z kiełbasą wiejską

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1/2 główki
marchew 2 szt
pietruszka 1 szt
seler 0,5 szt
natka pietruszki 1/3 pęczka
pomidor 3 szt
sól do smaku 1 szczypta
Bazylia suszona Prymat 1 szczypta
kiełbasa śląska 1/4 kg
woda 1 litr
Kminek mielony Prymat 1 łyżeczka płaska
kapary całe Smak 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta na obiad z kiełbasą wiejską

Kapustę szatkujemy i przekładamy do garnka z wodą, następnie dodajemy pokrojone warzywa: marchew, pietruszkę, seler (można również dodać pora). Dusimy pod przykryciem, mieszamy. Dodajemy przyprawy i pomidory obrane ze skórki i pokrojone w kostkę, dusimy jeszcze parę minut. Na koniec pokrojoną kiełbaskę i kapary.
Magii można dodać do smaku jak ktoś lubi.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Cranberry 25.04.2014 22:15
bardzo lubię
drmaciej 25.04.2014 21:23
konkretne i smaczne danie

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak