Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta na indyku z grzybami suszonymi...

Czas
Czas: 1h
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

smalec 1/4 kostki
mięso gulaszowe z indyka 1,30 kg
cebula 2 sztuki
czosnek 2 ząbki
kostka rosołowa 2 sztuki/grzybowe
kapusta kiszona 1,20 kg
grzyby suszone 3 łyżki/zmielone
Papryka ostra mielona Prymat 1 łyżeczka
Przyprawa do zup i potraw Kucharek - do smaku
woda 1 litr

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta na indyku z grzybami suszonymi...

na gorącym smalcu zrumienić pokrojone na kostki mięso gulaszowe z indyka

dodać pokrojone w kostkę cebule, kostki rosołowe i podsmażać z 5 minut co jakiś czas mieszając

dodać pokrojoną drobniej kiszoną kapustę, wsypać grzyby suszone prawdziwki zmielone, wlać wodę, gotować pod przykryciem do miękkości kapusty

dodac paprykę ostrą, przyprawę w płynie i bez przykrycia na większym ogniu co jakiś czas mieszając gotować do odparowania części wody

kapusta smakuje na drugi dzień, ja lubię do pieczywa lekko ciepłą, mąż odgrzaną do ziemniaków............SMACZNEGO!!!

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Renata9 14.10.2016 21:45
Bardzo smaczne jedzonko

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak