Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta na ciepło ze skwarkami i koperkiem

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

koperek 1 pęczek
boczek wędzony 20 dkg
mąka 2 łyżki
przyprawy
kapusta 1 młoda

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta na ciepło ze skwarkami i koperkiem

kapuste drobno poszatkować, wypłukać,zalać 3 szklankami wody.dodać kostkę rosołową i gotować do miekkości.

Boczek drobno pokroić,koperek posiekać.

Kapuste przecedzić przez sito ale zostawić wywar.
W garnku podsmażyć boczek az wytopi sie tłuszcz,dodac mąkę i lekko zasmażyc.
Rozcieńczyć wywarem z kapusty.

Dodac ugotowaną kapuste i koeprek,doprawić do smaku.

chwile zasmażać całośc cały czac mieszjąc.

podawac na ciepło

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Konczi 17.07.2013 11:37
bardzo lubię młoda kapustkę - Twoja propozycja ze skwarkami i koperkiem extra !

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak