Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta na ciepło z pieczarkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 40 dkg
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki
ziele angielskie 4 sztuki
kostka rosołowa 2 sztuka
pieczarki 30 dkg
oliwa 1 łyżki
Kucharek przyprawa uniwersalna do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
Przyprawa do zup i potraw Kucharek do smaku
mąka 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta na ciepło z pieczarkami

Kroki postępowania

1
Z kapusty odcisnąć sok i ją pokroić.
Krok 1 - Kapusta na ciepło z pieczarkami  foto
2
Delikatnie podlać wodą, dodać liście laurowe i ziele angielskie.
Krok 2 - Kapusta na ciepło z pieczarkami  foto
3
Dodać kostkę rosołową. Gotować na wolnym ogniu pod przykryciem.
Krok 3 - Kapusta na ciepło z pieczarkami  foto
4
Pieczarki zetrzeć na grubych oczkach. Przesmażyć na oliwie. Troszkę podlać wodą, dodać kostkę (najlepiej grzybową), dusić przez 25 minut.
Krok 4 - Kapusta na ciepło z pieczarkami  foto
5
Dodać do kapusty.
Krok 5 - Kapusta na ciepło z pieczarkami  foto
6
Wymieszać. Gotować jeszcze chwilę razem.
Krok 6 - Kapusta na ciepło z pieczarkami  foto
7
Mąkę wymieszać z 1/4 szklanki zimnej wody. Wlać do kapusty. Gotować razem 2 minuty. Kapustę doprawić kucharkiem, pieprzem i przyprawą w płynie.
Krok 7 - Kapusta na ciepło z pieczarkami  foto
8
Podawać na gorąco.
Krok 8 - Kapusta na ciepło z pieczarkami  foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Izabela28 02.06.2015 12:56
zjadłabym taką teraz:)
Bernadeta1 15.10.2014 20:17
pyszna taka kapusta
inka2012 04.09.2014 17:17
uwielbiam taką kapustę
Seba 04.09.2014 13:09
Bardzo lubię taką kapustę
Habibi 04.09.2014 11:18
To jeden z moich ulubionych sposobów na kiszoną kapuchę :) Odkąd zrobiło się chłodniej za oknem chodzi za mną jej smak :) Dzisiaj mam zamiar zrealizować ktoryś z ulubionych przepisów - nie mogę się tylko zdecydować z czym ją zrobić - z grochem, grzybami, kiełbaską czy jeszcze inaczej :)
Wacław 04.09.2014 11:07
pyszna z chlebusiem lub do II dania :-)
Pomocnik 04.09.2014 09:57
fajny przepis

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak