Kapusta na ciepło w stylu bigosu

Kapusta na ciepło w stylu bigosu

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

smaczek_1

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    0,5 kg
  • pimidory

    2 szt.
  • cebula

    1 szt.
  • kiełbasa śląska

    40 dkg
  • koncentrat pomidorowy

    5 łyżek
  • marchewka

    1 szt.
  • kminek Prymat

  • liść laurowy

    2 szt.
  • ziele angielskie całe

    5 ziaren
  • pieprz czarny ziarnisty

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kapusta na ciepło w stylu bigosu foto
Do garnka wrzucamy kapustę wraz z wodą w której się znajdowała, jeśli jest z woreczka, następnie zalewamy ją wodą do wysokości kapusty i wrzucamy ziarna pieprzu oraz kminek. Gotujemy ok. 15 min żeby zmiękła.
Krok 2 - Kapusta na ciepło w stylu bigosu foto
Do kapusty dodajemy koncentrat pomidorowy, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz posiekana drobno cebulę i startą na grubej tarce marchewkę, oraz dorzucamy liście laurowe i ziele angielskie. Całość gotujemy pod przykryciem około 30 min, od czasu do czasu mieszając aby się nie przypaliła, w razie potrzeby dolewamy wodę.
Krok 3 - Kapusta na ciepło w stylu bigosu foto
Kapusta taka idealnie zastąpi surówkę do drugiego dania, najlepiej pasuje do ziemniaków i mięs oraz go smażonej kiełbaski z cebulką.
Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (9)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

Jagódka77

24.02.2015 21:05
ciekawe jak smakuje

adelajda

12.07.2014 20:57
Dobra kapustka :)

mirosława4

29.01.2014 17:28
ciekawy pomysł na podanie kapusty :)

Bernadeta1

31.07.2013 00:32
pyszny obiad

IwonaKa

14.07.2013 18:26
pycha,lubię taką kapustę

Róża1

25.05.2013 23:58
pyszna kapusta:-)

traktorek

14.04.2013 16:51
przepyszna

Magda24

10.04.2013 09:16
dobra kapustka

Konczi

10.04.2013 08:32
smacznie wygląda taka kapustka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat