Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta na ciepło w stylu bigosu

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,5 kg
pimidory 2 szt.
cebula 1 szt.
kiełbasa śląska 40 dkg
koncentrat pomidorowy 5 łyżek
marchewka 1 szt.
kminek Prymat
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt.
Ziele angielskie całe Prymat 5 ziaren
Pieprz czarny ziarnisty Prymat

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta na ciepło w stylu bigosu

Kroki postępowania

1
Do garnka wrzucamy kapustę wraz z wodą w której się znajdowała, jeśli jest z woreczka, następnie zalewamy ją wodą do wysokości kapusty i wrzucamy ziarna pieprzu oraz kminek. Gotujemy ok. 15 min żeby zmiękła.
Krok 1 - Kapusta na ciepło w stylu bigosu foto
2
Do kapusty dodajemy koncentrat pomidorowy, obrane ze skórki i pokrojone w kostkę pomidory, pokrojoną w kostkę kiełbasę oraz posiekana drobno cebulę i startą na grubej tarce marchewkę, oraz dorzucamy liście laurowe i ziele angielskie. Całość gotujemy pod przykryciem około 30 min, od czasu do czasu mieszając aby się nie przypaliła, w razie potrzeby dolewamy wodę.
Krok 2 - Kapusta na ciepło w stylu bigosu foto
3
Kapusta taka idealnie zastąpi surówkę do drugiego dania, najlepiej pasuje do ziemniaków i mięs oraz go smażonej kiełbaski z cebulką.
Smacznego!
Krok 3 - Kapusta na ciepło w stylu bigosu foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Jagódka77 24.02.2015 21:05
ciekawe jak smakuje
adelajda 12.07.2014 20:57
Dobra kapustka :)
mirosława4 29.01.2014 17:28
ciekawy pomysł na podanie kapusty :)
Bernadeta1 31.07.2013 00:32
pyszny obiad
IwonaKa 14.07.2013 18:26
pycha,lubię taką kapustę
Róża1 25.05.2013 23:58
pyszna kapusta:-)
traktorek 14.04.2013 16:51
przepyszna
Magda24 10.04.2013 09:16
dobra kapustka
Konczi 10.04.2013 08:32
smacznie wygląda taka kapustka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak