Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta na ciepło

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta
smalec 1 łyżka
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżeczka
mąka 1 łyżka
ocet 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta na ciepło

Kroki postępowania

1
Oczyszczoną kapustę kroimy na drobne kawałki
Krok 1 - Kapusta na ciepło foto
2
Dodajemy kucharka i smalec zalewamy wodą i gotujemy
Krok 2 - Kapusta na ciepło foto
3
Do wody dodajemy mąkę i dokładnie mieszamy
Krok 3 - Kapusta na ciepło foto
4
Przygotowaną zawiesinę wlewamy do gotującej się kapusty
Krok 4 - Kapusta na ciepło foto
5
Doprowadzamy do wrzenia i doprawiamy
Krok 5 - Kapusta na ciepło foto
6
Ściągamy z ognia, dodajemy koper i ocet
Krok 6 - Kapusta na ciepło foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Aleksandra/Olcia 07.01.2016 09:45
najlepszy dodatek do obiadu!
olkaaa 07.01.2016 07:34
lubię taką
jagoda5913 07.01.2016 00:02
dobry ponysł

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak