Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta modra zasmażana

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 szt
ziele angielskie 5 szt
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
smalec 3 łyżki
mąka 2 łyżki
cukier do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
kapusta biała 300 gr

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta modra zasmażana

Kapustę czerwona poszatkować i obgotować w wodzie z zielem angielskim i liściem laurowym. Kiedy zmięknie ale jeszcze będzie twardawa dodać kiszona kapustę. Jeśli kapusta będzie bardzo kwaśna przed dodaniem trzeba ją dobrze wypłukać. Doprawić solą, pieprzem, cukrem i gotować razem do całkowitej miękkości. Na smalcu zasmażyć mąkę, rozprowadzić zimna wodą i wlać do kapusty. Pogotować jeszcze kilka minut. Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

pestka 28.11.2013 13:13
świetny dodatek obiadowy
Jodaj 12.02.2013 09:38
super kapustka :)
Jodaj 12.02.2013 09:38
super kapustka :)
Monika-twin 08.12.2012 07:02
smaczna, tylko ja bez smalcu,ale i tak pycha
adam1f 22.09.2012 22:12
dobra
MAR3STA 27.12.2010 18:58
pyszna kapusta;)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak