Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta młoda zasmażana

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 główka
margaryna 3 łyżki
woda 0,5 szklanki
mąka pszenna 2 łyżki
ocet 1 łyżka
sól i pieprz do smaku
przyprawa do potraw do smaku
Zioła prowansalskie suszone Prymat do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta młoda zasmażana

1. Kapustę białą poszatkować, zalać wodą, dodać łyżkę soli i gotować do miękkości. Gdy będzie miękka odcedzić, zostawiając kilka łyżek wody na dnie.
2. Do odcedzonej kapusty dodać ocet, sól i pieprz.
3. Wykonać zasmażkę: margarynę rozpuścić, dodać mąkę i przyrumienić, kolejno dodać zimną wodę i chwilę pogotować, dodać szczyptę jarzynki. Zasmażkę dodać do gorącej kapusty, przyprawić ją do smaku.
4. Zasmażkę dodać do odcedzonej kapusty, wymieszać dokładnie. Pogotować kilka minut, przykryć by "przeszła".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak