Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta młoda z boczkiem i koperkiem.

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

Lista składników

kapusta biała
boczek wędzony 30 dkg.
koperek
Kucharek przyprawa uniwersalna
Pieprz czarny mielony Prymat

zasmażka

mąka pszenna 2 łyżki
masło 2 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta młoda z boczkiem i koperkiem.

Kapustę młodą siekamy i płukamy w wrzątku potem przekładamy do garnka i gotujemy.Boczek pokrojony w kostkę przypiekamy na patelni.Jak kapusta będzie miękka dodajemy boczek i posiekany koperek,przyprawiamy,wszystko zagęszczamy zasmażką .Zasmażka-mąkę i masło przypiekamy na patelni na złoty kolor jak będzie zimna to mieszamy w pół szklanki wody i wrzucamy do kapusty,czekamy aż się zagotuje i wyłaczamy.Smacznego.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

iskierka.ag 21.05.2015 17:21
To moje smaki :)
Róża1 21.05.2015 16:18
przepyszna kapustka !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak