kapusta młoda gotowana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta młoda

    1 główka
  • cebula

    1 sztuka
  • pomidor

    1 sztuka
  • kiełbasa śląska

    1 kawałek
  • sól

  • pieprz

  • ocet 10 %

    1-2 łyżki
  • cukier

  • Papryka słodka mielona Prymat

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

  • mąka

    1 łyżka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, ugotować w osolonej wodzie, odcedzić tak aby trochę wody zostało. Na rozgrzanym oleju podsmażyć pokrojoną w kostkę kiełbasę i cebulę, dodać pokrojone pomidory podsmażyć. Do kapusty dodać ocet , cukier, paprykę sól i pieprz do smaku, dodać podsmażone warzywa z kiełbasą, posypać łyżką mąki i wszystko dobrze wymieszać, jeśli trzeba doprawić.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (13)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Goya 23.01.2012 19:36
pycha
ewaa 15.12.2011 18:02
smaczna:)
Ewelina47 01.12.2011 08:08
super
Elżbieta17 14.11.2011 08:41
Pyszny obiad:)
barbara11561 02.10.2011 17:30
lubię taką
smakoszek 09.09.2011 10:02
pyszna,taką lubię
Joanna60 12.08.2011 11:58
pychotka
Robert10 21.07.2011 20:29
pycha taka kapustka
kuklik 11.07.2011 20:28
wspaniała
owca441 10.07.2011 22:35
bardzo lubię

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat