Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kwaszona mojej babci

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cebula 1/2 sztuki
smalec 1 łyżka
kapusta kiszona 500 g
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie 4 sztuki
cukier do smaku
Liść laurowy suszony Prymat 2 sztuki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kwaszona mojej babci

Kroki postępowania

1
Kapustę kiszoną pokrój, zalej wodą (opłucz jeśli jest bardzo kwaśna). Gotuj z liściem bobkowym i zielem angielskim, aż będzie miękka około 45 minut).
Krok 1 - Kapusta kwaszona mojej babci foto
2
Na patelnię wrzuć posiekaną cebulę i zeszklij ją.
Krok 2 - Kapusta kwaszona mojej babci foto
3
Wymieszaj odcedzoną kapustę z cebulą. Dopraw solą, cukrem i pieprzem. Podaj jako dodatek (np. do pieczonych żeberek)
Krok 3 - Kapusta kwaszona mojej babci foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 13.01.2013 13:39
bardzo smaczna
Simeo 08.12.2012 21:51
baardzo lubię
teresa18 06.12.2012 19:32
uwielbiam taką
jozefinach 06.12.2012 17:10
Uwielbiam taką kapustę.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak