Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta kwaszona

2.0
(1)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała
marchew
koper nasiona garść
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta kwaszona

kapustę oczyścić i poszatkować,marchew obrać umyć i zetrzeć na tarce o dużych oczkach,w miseczce wymieszać nasiona kopru z solą,poszatkowaną kapustę wkładać do glinianego naczynia posypać marchewką i solą a następnie ubijać aż kapusta puści sok i powtarzać tę czynność aż do wyczerpania składników przykryć czymś ciężkim i zostawić w ciepłym pomieszczeniu następnego dnia jak utworzy się piana to zebrać ją i zrobić kilka dziurek ostrym narzędziem przez kilka dni powtarzać tę czynność.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ola1young 14.12.2013 11:37
swojska kapusta najlepsza :)
Grazyna0211 09.10.2013 15:08
samodzielnie ukiszona najlepsza
Bernadeta1 24.04.2013 00:50
smaczny dodatek do obiadu
Monika193
Monika193 27.10.2011 19:10
pyszna
Angelika10 24.10.2011 23:09
super

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak