Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona z marchewką i jabłkiem

2.0
(2)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 0,30 kg
marchewka 1 szt
jabłko winne 1 szt
oliwa 1 łyżka stołowa
cukier drobny 1/2 łyżki stołowej

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona z marchewką i jabłkiem

Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku z kiszenia, marchewkę i jabłko obrane zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać cukier i oliwę, wymieszać.Najlepiej przygotować pół godziny przed spożyciem, idealnie nadaje się jako dodatek do dań ciepłych np. do ryby smażonej czy klusek z mięsem itp.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ada-Gaba 19.05.2017 14:41
lubimy tą surówkę
Margo1 16.04.2017 22:39
Moja ulubiona surówka
marczak1963 14.03.2017 15:07
Surówka uniwersalna, pasuje do prawie każdej potrawy

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak