Kapusta kiszona z marchewką i jabłkiem

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    0,30 kg
  • marchewka

    1 szt
  • jabłko winne

    1 szt
  • oliwa

    1 łyżka stołowa
  • cukier drobny

    1/2 łyżki stołowej
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę odcisnąć z nadmiaru soku z kiszenia, marchewkę i jabłko obrane zetrzeć na tarce o drobnych oczkach, dodać cukier i oliwę, wymieszać.Najlepiej przygotować pół godziny przed spożyciem, idealnie nadaje się jako dodatek do dań ciepłych np. do ryby smażonej czy klusek z mięsem itp.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ada-Gaba 19.05.2017 14:41
lubimy tą surówkę
Margo1 16.04.2017 22:39
Moja ulubiona surówka
marczak1963 14.03.2017 15:07
Surówka uniwersalna, pasuje do prawie każdej potrawy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat