Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona z bordową marchewką

Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

cukier 1 łyżeczka
sól 1 szczypta
Pieprz biały mielony Prymat 1/2 łyżeczki
marchew bordowa 1 sztuka
majonez 2 łyżki
kapusta kiszona 30 dag

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona z bordową marchewką

Wszelkie surówki z kiszonej kapusty są w naszej rodzinie bardzo lubiane .Dziś smażyłam nototenię w cieście . To cóż można było do niej podać - kiszoną kapustkę .Wnuczka lubi taka z utartą marchewką i odrobiną majonezu .A że miałam jeszcze bordową marchewkę to zrobiłam kapustkę z nią .Smak taki jak ze zwykłą - za to kolor niespodziewany .

Z kapusty usunąć duże kawałki ( tzw. ,, uszy " ' to jest kawałki uszatkowanego głąba ). Spróbować czy nie jest za kwaśna .=- jeśli trzeba to lekko przepłukać . Marchew obrać i utrzeć na tarce jarzynowej ( grube oczka ) . Wymieszać z kapustą uciskając . Dodać majonez . Zamieszać i zostawić na kilkanaście minut. Doprawić do smaku solą , cukrem i pieprzem .

Oczywiście równie smaczna będzie z żółtą czy czerwoną marchewką .

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

gibli 22.02.2014 10:15
bardzo smaczna
Katarzyna/kate1980 24.01.2014 21:45
ja też nie wiedziałam o istnieniu takiej marchewki
Mniam 12.12.2013 11:42
Nie spotkałam się jeszcze z taką marchewką.
Patriszja
Patriszja 12.12.2013 09:22
bajecznie wygląda :)
Niki22 11.12.2013 16:27
wow nie wiedzialam nawet ze taka jest :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak