Kapusta kiszona na różowo

Kapusta kiszona na różowo

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
1 - 2

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta kiszona

    1/2 kg
  • burak

    1 szt
  • marchew

    1 szt
  • cukier

    1 łyżka
  • olej

    2 łyżki
  • cebula

    1/3 szt
  • jabłko

    1/3 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Buraczka gotujemy , obieramy i ścieramy na tarce o dużych oczkach , zostawiamy żeby puścił sok.Do kapusty dodajemy olej , pokrojoną w kostkę cebulę i jabłko, cukier , mieszamy Wlewamy sok z buraka.otrzymujemy w ten sposób pyszną , różową kapustę do obiadu.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (6)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Jagódka77 16.02.2017 13:59
świetny pomysł
Renataj 29.01.2017 19:38
Fajny pomysł:)
Bernadeta1 29.01.2017 19:23
podoba mi się pomysł
Habibi 29.01.2017 19:03
Często mieszam kapustę kiszoną z pieczonym buraczkiem, a czasami nawet kiszę kapustę z dodatkiem buraka :)
Wacław 29.01.2017 18:30
ciekawy pomysł na kapuste kiszoną :-)
Edith85 29.01.2017 17:44
Fajny kolorek

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat