Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona duszona w piwie

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
cukier brązowy 10 dag
masło 5 dag
piwo ciemne 2 szkl
kminek
sól, pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona duszona w piwie

Kapustę przesiekać, ewentualnie wypłukać. Wszystkie składniki wymieszać w dużym rondlu. Doprowadzić do wrzenia i powoli gotować aż kapusta będzie miękka. Znakomicie smakuje jako dodatek do dań mięsnych.

UŻYJ W PRZEPISIE

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak