Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta kiszona babci ze skwareczkami

2.0
(5)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapsuta kiszona 1 kg
cebula 1 szt
słonina 100 g
tymianek 1/2 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
liść maurowy 2 szt
ziele angielskie 5 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta kiszona babci ze skwareczkami

Kroki postępowania

1
Jeśli kapusta jest bardzo kwaśna wypłucz ją w zimnej wodzie. Smalec pokrój w małą kosteczkę. a obraną cebulę posiekaj.
Krok 1 - Kapusta kiszona babci ze skwareczkami foto
2
Kapustę przełóż do garnka. Zalej wodą i gotuj do miękkości (około 45 minut). W rondelku roztop smalec. Gdy się zezłoci, dodaj cebulę i smaż aż się zeszkli. Zdejmij z ognia
Krok 2 - Kapusta kiszona babci ze skwareczkami foto
3
Kapustę odcedź. Wymieszaj z skwarkami i cebulą. Dopraw solą, pieprzem, tymiankiem oraz cukrem. Podaj jako dodatek.
Krok 3 - Kapusta kiszona babci ze skwareczkami foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Klisza 10.02.2013 14:12
ja używam domowej kapusty kiszonej, która jest bardzo kwaśna. Bez płukania nikt nie jest w stanie jej zjeść. Może kapusta ze sklepu jest mniej kwaśna i nie trzeba jej płukać
mirosława4 09.02.2013 16:23
nigdy nie płuczę kapusty,ciekawy przepis
SmacznaPyza 06.02.2013 17:57
płukanie kapusty to zbrodnia
Gracer 21.01.2013 19:37
pyszności

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak