Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta kiszona a`la bigos...

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta kiszona 2 kg
podgardle 3/4 kg
cebula 2 sztuki
mrożóne pomidory 1/2 kg/porcja
Przyprawa do bigosu i dań z kapusty Prymat 1 torebka
czosnek 3 ząbki
woda 1,5 litra
Pieprz czarny mielony Prymat 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta kiszona a`la bigos...

Kroki postępowania

1
kapustę kiszoną ugotować do miękkości w 1,5 litra wody

dodać zamrożone świeże zmiksowane pomidory, przyprawę do bigosu Prymat i na mniejszym ogniu gotować
Krok 1 - kapusta kiszona a`la bigos... foto
2
mięso z podgardla pokroić w większą kostkę
Krok 2 - kapusta kiszona a`la bigos... foto
3
na rozgrzanej patelni bez tłuszczu usmażyć podgardle, gdy jest już zrumienione dodać cebulę pokrojoną z czosnkiem i zeszklić, dodać pieprzu

usmażone dodać do kapusty i z 10 minut gotować wszystko
Krok 3 - kapusta kiszona a`la bigos... foto
4
tania, dobra, szybka kiszona kapusta a`la bigos.......SMACZNEGO!!!
Krok 4 - kapusta kiszona a`la bigos... foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

IKrakowianka 24.12.2013 17:02
smaczna propozycja
IwonaKa 25.05.2013 10:24
bardzo pomysłowe danie,chętnie skorzystam z przepisu
Aannkaa82 14.04.2013 21:53
Naprawdę fajne, muszę wypróbować :)
Bernadeta1 15.02.2013 00:27
pycha
Zdzisław 11.02.2013 11:54
dobra

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.: