Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta grzybowo- pieczarkowa

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 3/4 kg
grzyby suszone 2 garści
pieczarki 30 dag
Liść laurowy suszony Prymat 2-3 szt
ziele angielskie kilka szt
masło kilka łyżek
sól do smaku
Pieprz czarny mielony Prymat do smaku
cebula 2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta grzybowo- pieczarkowa

Kapustę włożyć do garnka i zalać wodą trochę ponad powierzchnię- dodać listki laurowe i ziele angielskie- gotować do miękkości- odcedzić.
Grzyby namoczyć- odcedzić- poszatkować.
Na patelni rozgrzać kilka łyżek masła, wrzucić pokrojoną jedną cebulę i grzyby- smażyć, następnie dodać pokrojone pieczarki- usmażyć.
Dodać grzyby z pieczarkami do kapusty- przyprawić, wymieszać i dodać jedną pokrojoną drobno surową cebulę- chwilkę podusić razem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Pani Domu 10.07.2015 07:48
smaczna kapusta

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak