Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

kapusta faszerowana sandaczem i grzybami

2.0
(0)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta włoska 1 kg
sandacz filety 75 dag
borowiki 50 dag
śmietana 30% 1/2 szkl
masło 5 dag
czosnek 1 ząbek
koperek 1 łyżeczka
cukier do smaku
sól do smaku
pieprz do smaku
pomidory 50 dag
masło 5 dag
śmietana 30% 1/2 szkl
sól do smaku
pieprz do smaku
bulion 2 szkl

Przepis i sposób przygotowania na: kapusta faszerowana sandaczem i grzybami

Kapustę włożyć na 10 min do wrzątku a nastepnię odciąć u nasady głąba 12 dużych liści. Przygotować farsz: czosnek rozetrzeć z solą. Filety posiekać, oprószyć solą, pieprzem, cukrem i koperkiem. Grzyby obgotować, osączyć, pokroić i obsmażyć na maśle. Połączyć z rybą, dodać śmietanę, czosnek, wymieszać. Farsz nakładać na liście kapusty, liście zwijać i układać w rondlu. Zalać bulionem i od zagotowania dusić 10 min. Przygotować sos: Pomidory sparzyć, obrać, usuna pestki pokroić w kostkę. Na patelni rozgrzać masło, włożyć pomidory i dusić, podlewają wywarem od gołąbków. Sos wymieszać ze śmietaną, doprawić solą i pieprzem.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak