Kapusta duszona z żeberkami

Kapusta duszona z żeberkami

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

gniazda

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

mała puszka

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • żeberek wieprzowych

    30dag
  • kapusty cukrowej

    1kg
  • mąki

    5 dag
  • łyżeczka kminku

  • pieprz

  • sól

Wyślij składniki na:

Przepis i sposób przygotowania Kapusta duszona z żeberkami

Żeberka wkładamy do garnka, zalewamy 2 szklankami wody. Doprowadzamy do wrzenia, gotujemy na niezbyt silnym ogniu. Gdy mięso będzie prawie miękkie, dodać oczyszczoną z wierzchnich liści, poszatkowaną lub pokrojoną w dość dużą kostkę kapustę oraz obraną, drobno posiekaną cebulę. Gotujemy przez ok. 10min. Pod koniec zagęszczamy zasmażką przyrządzoną z mąki i tłuszczu. Dosypać kminek, doprawić do smaku solą i świeżo zmielonym pieprzem. Gotowe!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Magdalena80 02.12.2010 21:52
bardzo smaczne
iza15 18.11.2010 22:26
smaczne

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat