Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta duszona z pieczarkami i pomidorami

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta biała 1 szt (mała)
pieczarki 450 g
pomidorki koktajlowe 200 g
masło 1 łyżka
cebula 1 szt (duża)
bulion warzywny 100 ml
mąka 1 łyżka
natka pietruszki 1 pęczek
sok z cytryny
sól i pieprz

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta duszona z pieczarkami i pomidorami

Pieczarki czyścimy i kroimy w plastry. Razem z posiekaną cebulą ,pokrojonymi w ćwiartki pomidorami dusimy na maśle.
Kapustę siekamy ,dodajemy do całości ,zalewamy bulionem i dusimy do miękkości kapusty.
Kiedy kapusta zmięknie ,a płynu będzie za dużo ,wtedy odparowujemy. Następnie oprószamy mąką ,całość chwilę podsmażamy (cały czas mieszając). Do smaku doprawiamy solą ,pieprzem i odrobiną soku z cytryny. Przed podaniem mieszamy z posiekaną natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

mami93 12.04.2015 11:33
super pomysł
cukiereczek 12.04.2015 08:18
ależ to smacznie wygląda
Skotka 11.04.2015 23:18
świetne danie:)
Barbara13 11.04.2015 22:50
pysznie i bardzo kusząco się prezentuje
Futka 11.04.2015 12:19
Bajeczna kapustka z pysznymi dodatkami! Świetna propozycja :)
miodunka 11.04.2015 11:27
pyszna potrawka!!

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak