Składniki
kostka
g
kg
gramów
gniazda
gniazd
ml
duża łyż.
dużej łyż.
mała łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
Kapusta słodka
młoda średnia główka -
kiełbasa wiejska
350-400 g -
szczypiorek
duży pęczek -
pomidory krojone z puszki
400 ml -
koper świeży
pęczek -
lubczyk świeży
do smaku -
natka pietruszki
do smaku -
skwarki
2 łyżki -
olej
3-4 łyżki -
sól i pieprz
do smaku -
Liść laurowy suszony Prymat
świeże 3-4 szt.
Przepis i sposób przygotowania Kapusta duszona z papryką, kiełbasą i pomidorami
Kroki postępowania

Dodać pokrojoną dowolnie czerwoną paprykę i skwarki. Dolać olei i posypać składniki solą. Dolać szklankę gorącej wody i postawić na średnim płomieniu.





Komentarze (2)
Nie masz konta? Zarejestruj się