Kapusta czerwona zasmażana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    60 dag
  • jabłka

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • wino czerwone wytrawne

    1/2 szkl
  • kminek

    1/2 łyżeczki
  • boczek

    10 dag
  • mąka

    1 łyżka
  • ocet winny

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kapustę poszatkować, zalać szklanką gorącej wody, dodać sól, odrobinę cukru, kminek, drobno pokrojoną cebulę i gotować około 15 minut. Wlać do kapusty wino, dodać utarte jabłka, oprószyć mąką i zagotować. Zakwasić octem aby kapusta odzyskała ładne zabarwienie. Wlać ztopiony boczek razem ze skwarkami, dodać pieprz, wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Paulina54 23.02.2013 10:10
znakomita
Łukasz15 30.09.2012 08:03
Świetna
Iwusia 14.08.2012 22:13
pycha do obiadu
Gosia32 16.04.2011 10:02
super;]
Monika193 11.11.2010 08:29
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat