Kapusta czerwona zasmażana

Kapusta czerwona zasmażana

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

g

kg

gramów

gniazda

gniazd

ml

duża łyż.

dużej łyż.

mała łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    60 dag
  • jabłka

    30 dag
  • cebula

    1 szt
  • wino czerwone wytrawne

    1/2 szkl
  • kminek

    1/2 łyżeczki
  • boczek

    10 dag
  • mąka

    1 łyżka
  • ocet winny

    do smaku
  • sól

    do smaku
  • cukier

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
Wyślij składniki na:
Listonic

Przepis i sposób przygotowania Kapusta czerwona zasmażana

Kapustę poszatkować, zalać szklanką gorącej wody, dodać sól, odrobinę cukru, kminek, drobno pokrojoną cebulę i gotować około 15 minut. Wlać do kapusty wino, dodać utarte jabłka, oprószyć mąką i zagotować. Zakwasić octem aby kapusta odzyskała ładne zabarwienie. Wlać ztopiony boczek razem ze skwarkami, dodać pieprz, wymieszać.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (5)

Paulina54 23.02.2013 10:10
znakomita
Łukasz15 30.09.2012 08:03
Świetna
Iwusia 14.08.2012 22:13
pycha do obiadu
Gosia32 16.04.2011 10:02
super;]
Monika193 11.11.2010 08:29
uwielbiam

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat