Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona z jabłkiem mamy

2.0
(6)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 małej główki
jabłka 2 sztuki
cebula 1/2 sztuki
margaryna 1 łyżka
sól do smaku
pieprz do smaku
cukier do smaku
ocet do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona z jabłkiem mamy

Kroki postępowania

1
Kapustę poszatkuj.
Krok 1 - Kapusta czerwona z jabłkiem mamy foto
2
Włóż do garnka, zalej lekko osoloną wodą i gotuj do miękkości.
Krok 2 - Kapusta czerwona z jabłkiem mamy foto
3
Na margarynie zeszklij cebulę. Obrane jabłka zetrzyj na tarce. Odcedź kapustę, wymieszaj z cebulą, jabłkami. Dopraw solą, pieprzem, cukrem oraz octem. Podaj na ciepło.
Krok 3 - Kapusta czerwona z jabłkiem mamy foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 20.11.2012 14:32
smaczna taka kapusta też zawsze dodaję jabłko
Angelika10 19.11.2012 23:40
smaczna

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak