Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona z dynią

2.0
(4)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta czerwona 1/2 głowki
dynia 80 dkg
Goździki całe Prymat 4 szt
kardamon 1/2 łyżeczki
cynamon 1/2 łyżeczki
sól do smaku
masło 50 g
sok z cytryny do smaku
czosnek 1 ząbek
pieprz czerwony do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona z dynią

Kapustę umyć, potem poszatkować i posolić. Odstawić na godzinę w chłodne miejsce, żeby zmiękła. Następnie odlać sok z kapusty a kapustę podsmażyć na maśle. Dodać przyprawy i dolać ok. 300 ml wody. Dynie pokroić w kostkę. Kiedy kapusta zmięknie dodać dynię i dusić dalej razem. Dynia powinna się rozgotować na puree i zagęścić kapustę. Sprawdzić smak, doprawić przyprawami i koniecznie sokiem z cytryny. Podawać na gorąco.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

patryska76 19.02.2014 19:10
Smaczny pomysł na obiad ;-)
Agata3 19.02.2014 17:04
wspaniały dodatek do obiadu :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak