kapusta czerwona smażona

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • olej do smażenia

  • ocet 10 %

  • cukier

  • pieprz

  • sól

  • kapusta czerwona

    1/2 główki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - kapusta czerwona smażona foto
glówkę czerwonej kapusty obrać z zewnętrznych liści, przekroić na pół i jedną część drobno poszatkować
Krok 2 - kapusta czerwona smażona foto
na dużej patelni rozgrzać olej i dodać poszatkowaną kapustę, posolić przykryć pokrywką
Krok 3 - kapusta czerwona smażona foto
po 15 minutach zdjąć pokrywkę, pomieszać dodać pieprzu zmielonego, octu i cukru do smaku i smażyć (bez przykrycia) co jakiś czas mieszając
Krok 4 - kapusta czerwona smażona foto
po około 30-40 minutach kapusta jest już gotowa powinna być miękka ale jednocześnie chrupka, trzeba uważać aby jej nie przesmażyć.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Krystyna32 08.12.2013 11:21
smaczna kapusta
Bernadeta1 02.11.2012 09:45
smaczna kapustka
Rybciia 20.06.2012 08:26
smaczna :-)
agnieszka137 27.02.2012 19:45
super przepis, ładnie przyrządzone!

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat