Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona podana na ciepło

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta czerwona 0,5 kg
cebula biała 2 szt
jabłka 2 szt
masło 30 g
przyprawa uniwersalna 1 łyżeczka
sól 1 łyżeczka
cukier 1 łyżeczka
ziele angielskie 4 ziarenka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
sok z cytryny 3 łyżki
woda
olej do smażenia

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona podana na ciepło

Kapustę, ścieramy na tarce o grubych oczkach lub na szatkownicy. Cebulę kroimy w kostkę, przekładamy do małego garczka i dusimy na oleju. Jabłka obieramy i również ścieramy na tarce o grubych oczkach. Do podduszonej cebulki dodajemy jabłka, kapustę i przyprawy. Gotujemy do miękkości na ogniu około 20 minut. Po tym czasie dodajemy sok z cytryny i masło. Mieszamy i podgrzewamy jeszcze ok. 5 minut.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Janina 04.03.2016 15:30
Świetna kapusta;))
mysza75 04.03.2016 10:35
bardzo lubię taka kapuchę
Wafelek2601 04.03.2016 09:57
Uwielbiam taką kapustę
jagoda5913 04.03.2016 01:11
robię podobną
marcia7 03.03.2016 19:17
pyszna do obiadku
Łukasz15 03.03.2016 18:59
Pyszna kapustka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak