Kapusta czerwona na winie

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1/2 małej główki
  • wino czerwone wytrawne

    1 szkl
  • jabłka

    2 szt
  • cukier

    1 łyżka
  • masło

    50 g
  • sól

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kapusta czerwona na winie foto
Kapustę drobno pokroić. Do garnka wlać wino, włożyć masło.
Krok 2 - Kapusta czerwona na winie foto
Wrzucić do wina kapustę i starte na tartce jabłka. Wszystko wymieszać.
Krok 3 - Kapusta czerwona na winie foto
Dusić na małym ogniu do miękkości i odparowania wina. Doprawić solą i cukrem. Smacznego!

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (23)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
gacopierz23 04.05.2014 23:10
dobry dodatek do rolad
Klausia 20.02.2014 10:05
na winie to jeszcze chyba nie jadłam :D
Bernadeta1 08.12.2013 00:35
smaczny dodatek do obiadu
IKrakowianka 20.10.2013 21:14
uwielbiam taką kapustą
gosia56 27.09.2013 19:23
napewno pyszna kapusta
ONY_za_kare 27.09.2013 17:51
bardzo mi sie podoba ten pomysl
Habibi 27.09.2013 12:21
Ja dodaję jeszcze troszkę cynamonu - a wino czasami daję białe. Tak lubię duszoną czerwoną kapustę, że za każdym razem staram się ją inaczej doprawić :) Z winem jest pyszna i bardzo aromatyczna - na smak dodaję troszkę ostrzejszego miodu (leśny, spadziowy, gryczany).
Ola1984 27.09.2013 11:13
Pysznie, takiej kapusty jeszcze nie robiłam :)
Monika-twin 27.09.2013 08:52
musi byc smaczna,wytrawna :)
Kolorowa 26.09.2013 23:57
Ciekawe jak smakuje z tym winem, wypróbuję ;)

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat