Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona na ciepło z duszoną cebulą

2.0
(7)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

cebula biała 2-3 sztuki
masło 4 dkg
ocet 10 % 2 łyżki
cukier 3 łyżeczki
sól do smaku
kapusta czerwona 1 główka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona na ciepło z duszoną cebulą

Kroki postępowania

1
Kapustę czerwoną poszatkować i ugotować na miękko w wodzie z dodatkiem 1 łyżeczki cukru - szybciej się ugotuje. Odsączyć z wody. Przełożyć do miski.
Krok 1 - Kapusta czerwona na ciepło z duszoną cebulą foto
2
Cebulę pokroić w kostkę i zrumienić na maśle.
Krok 2 - Kapusta czerwona na ciepło z duszoną cebulą foto
3
Do kapusty dodać ocet, zrumienioną cebulkę, 2 łyżeczki cukru, i sól do smaku.
Krok 3 - Kapusta czerwona na ciepło z duszoną cebulą foto
4
Podawać na gorąco do obiadu. Ja przybrałam kapustkę plastrami cytryny - smaczna :)
Krok 4 - Kapusta czerwona na ciepło z duszoną cebulą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

aisza1 08.04.2013 20:20
pycha bardzo
Ewa104 11.02.2013 09:58
Też taką robię i jest to poza zasmażanymi buraczkami najlepsza alternatywa do obiadu dla mojej córki.
mysza75 29.01.2013 00:08
Moja ulubiona kapucha czerwona :-)
MAR3STA 26.01.2013 18:42
smaczna kapusta
Anitapaj 21.01.2013 20:13
uwielbiam:)
Mysiunia 21.01.2013 19:27
bardzo lubię tak przyrządzoną kapustkę :)
monika141 21.01.2013 10:46
pychota
Poison1988 21.01.2013 06:56
lubię taką :) jeszcze dodaję jabłuszko do niej :)
Beatris 20.01.2013 23:23
Sama nie wiem czemu, ale nigdy nie gotowałam czerwonej kapusty. Jakoś tak wyszło. Ale chętnie spróbuję.
Noruas 20.01.2013 22:30
ciekawa
Monika58 20.01.2013 22:07
lubię taką kapustkę

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak