Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta czerwona

2.0
(1)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta czerwona 1 główka
cebula 1 szt
ocet 1/2 łyżeczki
Pieprz czarny mielony Prymat
sól
margaryna 4 łyżki

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta czerwona

1. Kapustę poszatkować. (Najpierw przekroić ją na pół i kolejno na pół, a później poszatkować). Poszatkowaną kapustę wsypać do garnka, zalać wodą (do jej wysokości), posolić, ugotować.
2. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Przysmażyć na tłuszczu.
3. Kapustę gdy będzie miękka, odcedzić (zostawić na dnie troszkę wody), dodać przyrumienioną cebulkę wraz z tłuszczem i przyprawić do smaku octem, solą, pieprzem, dobrze wymieszać. Przykryć aby "przeszła".

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

anka1988 16.01.2015 12:10
dziękuj,e przepis posiadam od mamy, taka kapustę uwielbiamy :)
jagoda5913 12.01.2015 10:51
Caekay przepis
smakołyk 11.01.2015 00:26
Bardzo lubię surówki z czerwonej kapusty

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak