Kapusta czerwona

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta czerwona

    1 główka
  • cebula

    1 szt
  • ocet

    1/2 łyżeczki
  • czarny pieprz mielony Prymat

  • sól

  • margaryna

    4 łyżki
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

1. Kapustę poszatkować. (Najpierw przekroić ją na pół i kolejno na pół, a później poszatkować). Poszatkowaną kapustę wsypać do garnka, zalać wodą (do jej wysokości), posolić, ugotować.
2. Cebulę obrać, pokroić w kosteczkę. Przysmażyć na tłuszczu.
3. Kapustę gdy będzie miękka, odcedzić (zostawić na dnie troszkę wody), dodać przyrumienioną cebulkę wraz z tłuszczem i przyprawić do smaku octem, solą, pieprzem, dobrze wymieszać. Przykryć aby "przeszła".

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (3)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
anka1988 16.01.2015 12:10
dziękuj,e przepis posiadam od mamy, taka kapustę uwielbiamy :)
jagoda5913 12.01.2015 10:51
Caekay przepis
smakołyk 11.01.2015 00:26
Bardzo lubię surówki z czerwonej kapusty

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat