Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta biała z rzodkiewką i kukurydzą

2.0
(8)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 1 - 2 os.

Składniki:

kapusta biała 30 dag
cebula 1/2 szt
jabłko 1 szt
ogórki kiszone 2 szt
kukurydza w puszce 1/2 szkl
rzodkiewka 1/2 pęczka
majonez 2-3 łyżki
szczypiorek usiekany 2 łyżki
sól do smaku
Pieprz biały mielony Prymat do smaku
sok z cytryny 1 łyżka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta biała z rzodkiewką i kukurydzą

Kroki postępowania

1
Kapustę zetrzeć na tarce o dużych otworach, oprószyć solą, wymieszać i pozostawić na 10 minut, odcisnąć. Ogórki i cebulę drobno posiekać. Jabłko bez nasion i rzodkiewki zetrzeć na grubej, jarzynowej tarce. Jabłko skropić sokiem z cytryny.
Krok 1 - Kapusta biała z rzodkiewką i kukurydzą foto
2
Do kapusty dodać przygotowane składniki, kukurydzę, majonez.
Krok 2 - Kapusta biała z rzodkiewką i kukurydzą foto
3
Doprawić do smaku pieprzem, wymieszać.
Krok 3 - Kapusta biała z rzodkiewką i kukurydzą foto
4
Po wierzchu posypać posiekanym szczypiorkiem. Podawać jako dodatek do dania z mięsem.
Krok 4 - Kapusta biała z rzodkiewką i kukurydzą foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

olkaaa 12.12.2013 09:44
super przepis
IlonaAlbertos 06.12.2013 17:41
Wygląda genialnie.
sanielcia 20.11.2013 23:38
świetny przepis:)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak