Kapusta biała z rukolą i dynią makaronową

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kapusta biała

    20 dag
  • rukola

    1 garść
  • jabłko

    1 szt
  • makaron z dyni

    10 dag
  • majonez

    1 łyżka
  • jogurt grecki

    1 łyżka
  • sok z cytryny

    1 łyżeczka
  • sól

    do smaku
  • pieprz

    do smaku
  • ogórek kiszony

    1 szt
  • cebula czerwona

    1/2 szt
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Dynię makaronową bez miąższu z nasionami upiec w piekarniku. (180 stopni przez 20 minut) Z zimnej widelcem wydrążyć makaroniki. Kapustę zetrzeć na tarce o dużych otworach, oprószyć solą, wymieszać odcisnąć. Cebulę i ogórka drobno posiekać. Jabłko zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny. Umytą rukolę podzielić na kawałki. Majonez wymieszać z jogurtem, połączyć z przygotowanymi składnikami, przyprawić pieprzem, wymieszać.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (4)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
adelajda 16.01.2014 19:32
chętnie spróbuję takiej surówki :)
IKrakowianka 10.12.2013 11:25
Monika-twin Monika Kołodziejska - dynia makaronowa, to taka odmiana dyni :)
Iwusia 09.12.2013 21:34
fajny pomysł :)
Monika-twin 03.12.2013 19:02
a co to jest dynia makarnowa?

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat