Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapusta biała z rukolą i dynią makaronową

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta biała 20 dag
rukola 1 garść
jabłko 1 szt
makaron z dyni 10 dag
majonez 1 łyżka
jogurt grecki 1 łyżka
sok z cytryny 1 łyżeczka
sól do smaku
pieprz do smaku
ogórek kiszony 1 szt
cebula czerwona 1/2 szt

Przepis i sposób przygotowania na: Kapusta biała z rukolą i dynią makaronową

Dynię makaronową bez miąższu z nasionami upiec w piekarniku. (180 stopni przez 20 minut) Z zimnej widelcem wydrążyć makaroniki. Kapustę zetrzeć na tarce o dużych otworach, oprószyć solą, wymieszać odcisnąć. Cebulę i ogórka drobno posiekać. Jabłko zetrzeć na tarce, skropić sokiem z cytryny. Umytą rukolę podzielić na kawałki. Majonez wymieszać z jogurtem, połączyć z przygotowanymi składnikami, przyprawić pieprzem, wymieszać.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

adelajda 16.01.2014 19:32
chętnie spróbuję takiej surówki :)
IKrakowianka 10.12.2013 11:25
Monika-twin Monika Kołodziejska - dynia makaronowa, to taka odmiana dyni :)
Iwusia 09.12.2013 21:34
fajny pomysł :)
Monika-twin 03.12.2013 19:02
a co to jest dynia makarnowa?

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak