Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

KAPUŚNIONKA zupa z kiszonej kapusty-z kuchni Cieszyńskiej :)

2.0
(3)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kość 300 gram
kapusta kiszona 500 gram
włoszczyzna 1 peczek
boczek wędzony 100 gram
mąka 1-2 łyżki
cebula 1 sztuka
ziele angielskie 6 sztuk
Liść laurowy suszony Prymat 5-6 sztuk
sól 1 szczypta
pieprz 1 szczypta
czosnek 2 ząbki

Przepis i sposób przygotowania na: KAPUŚNIONKA zupa z kiszonej kapusty-z kuchni Cieszyńskiej :)

Kroki postępowania

1
Robimy wywar na kości wieprzowej. Gotujemy go 40 minut.
Krok 1 - KAPUŚNIONKA zupa z kiszonej kapusty-z kuchni Cieszyńskiej :) foto
2
Przygotowujemy włoszczyznę , którą następnie dodajemy do wywaru i gotujemy 10 minut. Dodajemy przyprawy do smaku: ziele, liść laurowy, czosnek.
Krok 2 - KAPUŚNIONKA zupa z kiszonej kapusty-z kuchni Cieszyńskiej :) foto
3
Kapustę opłukujemy, odciskamy i dodajemy do reszty składników.
Krok 3 - KAPUŚNIONKA zupa z kiszonej kapusty-z kuchni Cieszyńskiej :) foto
4
Boczek kroimy na mniejsze kawałki i podsmażamy z cebulą- dodajemy mąkę.
Krok 4 - KAPUŚNIONKA zupa z kiszonej kapusty-z kuchni Cieszyńskiej :) foto
5
Boczek dodajemy do reszty składników.
Krok 5 - KAPUŚNIONKA zupa z kiszonej kapusty-z kuchni Cieszyńskiej :) foto
6
Zupę doprawiamy do smaku solą i pieprzem. Serwujemy z ugotowanymi ziemniakami lub chlebem. Smacznego :)
Krok 6 - KAPUŚNIONKA zupa z kiszonej kapusty-z kuchni Cieszyńskiej :) foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Bernadeta1 16.08.2016 18:18
smaczna zupka
gosia56 16.08.2016 09:09
pyszna zupka;)
miffiss 15.08.2016 21:44
lubię taką

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak