Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak ze świeżej kapusty

2.0
(5)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

wywar warzywny 1 1/2 litra
włoszczyzna 1 pęczek
Kapusta słodka 1 szt.
pomidor 2-3 szt.
ziemniaki 2-3 szt.
masło 2 dag
jabłka 2-3 szt.
mąka pszenna 2 dag
natka pietruszki
Pieprz ziołowy mielony Prymat
sól do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak ze świeżej kapusty

Wykonanie:
Włoszczyznę z ziemniakami i kapustą dokładnie umyć, pokroić, zalać wywarem i ugotować. Pomidory i jabłka , obrać, pokroić, włożyć na patelnię z masłem, posypać mąką, chwilę podsmażyć i dodać do zupy. Następnie doprawić do smaku i posypać natką pietruszki.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

agus198900 03.04.2014 13:24
ja też już czekam niecierpliwie na sezon młodej kapustki :) pyyycha:)
brioszka 03.04.2014 13:01
super! to musi być mega dobreee :)
w mojej kuchni 03.04.2014 10:10
smaczne danie podano..
gibli 03.04.2014 08:23
lubię kapuśniaczek
Noruas 03.04.2014 00:01
uwielbiam !!
patryska76 02.04.2014 23:16
Ale pyszna zupka :)

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak