kapusniak zasmażany

kapusniak zasmażany

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
3 - 4

Kalkulator jednostek

×

kostka

kg

g

gramów

dużej łyż.

mała łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kości wieprzowe

    30 dag
  • grzyby

    2 dag
  • włoszczyzna

    30 dag
  • cebula

    5 dag
  • kminek

    ½ dag
  • tłuszcz

    5 dag
  • cebula

    2 dag
  • mąka

    5 dag
  • sól

  • pieprz

  • kapusta kiszona

    50 dag
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Warzywa, kości, grzyby opłukać, oczyścić, ugotować wywar, odcedzić. Kapustę pokroić, dodać posiekana cebulę, kminek, trochę wody, ugotować do miękkości na silnym ogniu bez przykrycia. Grzyby z wywaru pokroić. Cebulę pokroić, zrumienić na tłuszczu na jasny kolor. Na tłuszczu z cebulą wsypać mąkę, zrumienić, odstawić. Zasmażkę rozprowadzić zimnym wywarem, zagotować mieszając, połączyć z wywarem, grzybami, kapustą, dodać soli, pieprzu, zagotować.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (1)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

motomaniak

15.07.2011 11:47
fajny

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat