Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z żurkiem i fasolą

2.0
(3)
Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

grzyby suszone 3 szt
zakwas na żurek 1 szkl
cebula 1 szt
olej do smażenia
Majeranek suszony Prymat
sól
bulion 1 kostka
Liść laurowy suszony Prymat 2 szt
fasola 2/3 szkl
kapusta biała 40 dag
Papryka słodka mielona Prymat (wędzona)

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z żurkiem i fasolą

Kapustę pokroiłam drobniej, zalałam ją mniej więcej 2 litrami wody. Wrzuciłam listki laurowe i grzyby. Gotowałam do miękkości. Do miękkiej już kapusty dodałam ugotowaną wcześniej fasolę, wkruszyłam kostkę rosołową. Dalej gotując wlałam domowy żurek z mąki żytniej. Cebulę drobno posiekałam, zezłociłam ją na niewielkiej ilości oleju, a następnie dodałam ją do zupy. Sprawdziłam smak i jeszcze wszystko dosoliłam. Przyprawiłam majerankiem, zmielonym kminkiem, czosnkiem oraz szczyptą wędzonej papryki. Jeszcze krótką chwilę pogotowałam. Podawałam z razowym chlebem lub ziemniakami

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jasiek 24.01.2014 16:37
ciekawa wersja

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak