Składniki
kg
kostka
g
gramów
gniazd
mała łyż.
duża łyż.
ml
dużej łyż.
łyżeczka
łyżka
szklanka
-
woda
3 litry -
kapusta kiszona
1/2 kg -
pietruszka
1 sztuka -
marchewka
1 sztuka -
mięso wieprzowe
1/2 kg -
boczek
30 dkg -
cebula
1 sztuka -
kiełbasa
1/2 kg -
sól do smaku
-
Pieprz czarny mielony Prymat
-
ziemniaki
3 sztuki -
kasza gryczana
3 łyżki -
Liść laurowy suszony Prymat
3 sztuki -
ziele angielskie
3 ziarenka -
Kminek cały Prymat
1 łyżeczka -
olej do smażenia
Sposób przygotowania
Cebulę kroimy i lekko podsmażamy, dodajemy mięso wieprzowe i boczek pokrojone w kostkę, podsmażamy i dajemy do kapusty. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy.
Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy osobno w garnku.
Do kapusty dajemy kaszę gryczaną i gotujemy, jak kasza będzie miękka, dajemy ziemniaki ugotowane i podsmażoną kiełbasę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.
Komentarze (0)
Nie masz konta? Zarejestruj się