Kapuśniak z ziemniakami i kaszą gryczaną

Czas przygotowania:
30 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kg

kostka

g

gramów

gniazd

mała łyż.

duża łyż.

ml

dużej łyż.

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • woda

    3 litry
  • kapusta kiszona

    1/2 kg
  • pietruszka

    1 sztuka
  • marchewka

    1 sztuka
  • mięso wieprzowe

    1/2 kg
  • boczek

    30 dkg
  • cebula

    1 sztuka
  • kiełbasa

    1/2 kg
  • sól do smaku

  • Pieprz czarny mielony Prymat

  • ziemniaki

    3 sztuki
  • kasza gryczana

    3 łyżki
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 sztuki
  • ziele angielskie

    3 ziarenka
  • Kminek cały Prymat

    1 łyżeczka
  • olej do smażenia

Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Do garnka wlewamy wodę, dajemy kapustę kiszoną , marchewkę i pietruszkę starte na grubej tarce, liść laurowy, ziele angielskie i kminek, gotujemy.

Cebulę kroimy i lekko podsmażamy, dodajemy mięso wieprzowe i boczek pokrojone w kostkę, podsmażamy i dajemy do kapusty. Kiełbasę kroimy w kostkę i podsmażamy.

Ziemniaki kroimy w kostkę i gotujemy osobno w garnku.

Do kapusty dajemy kaszę gryczaną i gotujemy, jak kasza będzie miękka, dajemy ziemniaki ugotowane i podsmażoną kiełbasę. Doprawiamy do smaku pieprzem i solą.

Poznaj podobne przepisy

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (0)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat