Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z ziemniakami

2.0
(0)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kapusta kiszona ok 70 dag
ziemniaki 6-7 szt
marchew 2 szt
kiełbasa wiejska ok 40 dag
cebula 1 szt
żeberka wędzone kawałek
Liść laurowy suszony Prymat
sól
pieprz
mąka
smalec

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z ziemniakami

Kapustę odciskamy, zalewamy wodą, dodajemy liść laurowy i stawiamy do gotowania.
Ziemniaki i marchew obieramy, kroimy, solimy, zalewamy ok 2 i 1/2 litra wody i stawiamy do gotowana. Dodajemy wędzone żeberka. Kiełbasę kroimy na kawałki i podsmażamy na odrobinie smalcu. Gdy kapusta i ziemniaki się ugotują łączymy w jednym garnku. Dodajemy kiełbasę. Cebulę drobno kroimy i wrzucamy na tłuszcz. Oprószamy dość obficie mąką i lekko rumienimy. Podlewamy wodą i energicznie mieszamy. Dodajemy do zupy.
Doprawiamy do smaku i razem chwilę gotujemy.

Do zupy można dodać ziele angielskie

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

jagoda5913 07.02.2017 21:12
dobra zupa
cukiereczek 07.02.2017 19:44
jaka smaczna zupa
Ada-Gaba 07.02.2017 18:45
mój ulubiony
Łukasz15 07.02.2017 17:58
Bardzo lubię.

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak