Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z żeberkami

Czas
Czas: 30 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 3 - 4 os.

Składniki:

kapusta kiszona 1 kg
żeberka 0,5 kg
marchewka 2 szt.
pietruszka 1 szt
seler nieduży
ziemniaki 4 szt
cebula 1 szt.
mąka 2 łyżki
olej 2 łyżki
sól do smaku
pieprz do smaku
ziele angielskie do smaku
kminek do smaku

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z żeberkami

Kapustę ugotować do miękkości w niewielkiej ilości wody. Żeberka pokroić w kawałki , przyprawić solą i pieprzem, panierować w mące, usmażyć na oleju, na złoty kolor. Włożyć żeberka do rondla dodać cebulę, kminek, liść laurowy, ziele angielskie, sól i pieprz. Wszystko zalać bulionem i dusić do miękkości. Po uduszeniu ostudzić, pokroić w kostkę. Jarzyny pokroić w kostkę i poddusić na oleju do miękkości. Następnie połączyć ugotowaną kapustę (razem z wodą w której się gotowała), mięso z sosem w którym się dusiło i jarzyny.

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak