Kapuśniak z zasmażką

Czas przygotowania:
15 min

Ilość porcji:
5+

Kalkulator jednostek
×

kostka

kg

g

gramów

mała łyż.

dużej łyż.

duża łyż.

ml

łyżeczka

łyżka

szklanka

  • kości schabowe

    200 g
  • seler

    1/5 szt
  • pietruszka

    1/2 szt
  • por

    1/3 szt
  • ziele angielskie

    4 szt
  • Liść laurowy suszony Prymat

    3 szt
  • cebula

    1/2 szt
  • Kucharek przyprawa do potraw

    1 łyżka
  • kapusta kiszona

    200 g
  • sól i pieprz

  • smalec

    1 łyżka
  • mąka

    1 łyżka
  • majeranek

    1 łyżeczka
Wyślij składniki na:
Listonic

Sposób przygotowania

Kroki postępowania

Krok 1 - Kapuśniak z zasmażką foto
Do garnka z wodą wrzucamy kość wieprzową od schabu. Gottujemy zbieramy tzw. szumy i wrzucamy selera, pora, pietruszkę. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gdy warzywa zmiękną wyciągamy je.
Krok 2 - Kapuśniak z zasmażką foto
Wyciagamy kość, dodajemy kucharka i wrzucamy opłukaną kapustę kiszoną. Gotujemy około 40 min.
Krok 3 - Kapuśniak z zasmażką foto
Dodajemy cebulkę lekko posmażoną i doprawiamy solą.
Krok 4 - Kapuśniak z zasmażką foto
Natępnie dodajemy majerane i pieprz. Przygotowujemy zasmażkę.
Krok 5 - Kapuśniak z zasmażką foto
Na patelnię wrzucamy smalec, roztapiamy go i dodajemy mąkę. Przepalamy ją na złoty kolor.
Krok 6 - Kapuśniak z zasmażką foto
Dodajemy zasmażkę do zupy, dolewają wywar z zupy na patelnię, energicznie mieszamy i wlewamy do zupy. Gotujemy jeszcze chwilę, doprawiamy solą i pieprzem.

Kulinarne porady

Aktualności

Komentarze (2)

Dodawać komentarz mogą tylko zalogowani użytkownicy
Ela15 31.03.2015 19:22
bardzo lubie
miodunka 16.03.2015 16:18
pyszna zupka

MASZ GŁOWĘ PEŁNĄ KULINARNYCH POMYSŁÓW?

Zaloguj się i podziel się z innymi swoimi przepisami!

prymat