Zarządzaj plikami cookies
Doradca Smaku logoandPrymat logo
Co ugotował Michel Moran w ostatnim odcinku? SPRAWDŹ

Kapuśniak z zasmażką

2.0
(10)
Czas
Czas: 15 min
Ilość porcji
Ilość porcji: 5+ os.

Składniki:

kości schabowe 200 g
seler 1/5 szt
pietruszka 1/2 szt
por 1/3 szt
ziele angielskie 4 szt
Liść laurowy suszony Prymat 3 szt
cebula 1/2 szt
Kucharek przyprawa do potraw 1 łyżka
kapusta kiszona 200 g
sól i pieprz
smalec 1 łyżka
mąka 1 łyżka
majeranek 1 łyżeczka

Przepis i sposób przygotowania na: Kapuśniak z zasmażką

Kroki postępowania

1
Do garnka z wodą wrzucamy kość wieprzową od schabu. Gottujemy zbieramy tzw. szumy i wrzucamy selera, pora, pietruszkę. Dodajemy ziele angielskie i liście laurowe. Gdy warzywa zmiękną wyciągamy je.
Krok 1 - Kapuśniak z zasmażką foto
2
Wyciagamy kość, dodajemy kucharka i wrzucamy opłukaną kapustę kiszoną. Gotujemy około 40 min.
Krok 2 - Kapuśniak z zasmażką foto
3
Dodajemy cebulkę lekko posmażoną i doprawiamy solą.
Krok 3 - Kapuśniak z zasmażką foto
4
Natępnie dodajemy majerane i pieprz. Przygotowujemy zasmażkę.
Krok 4 - Kapuśniak z zasmażką foto
5
Na patelnię wrzucamy smalec, roztapiamy go i dodajemy mąkę. Przepalamy ją na złoty kolor.
Krok 5 - Kapuśniak z zasmażką foto
6
Dodajemy zasmażkę do zupy, dolewają wywar z zupy na patelnię, energicznie mieszamy i wlewamy do zupy. Gotujemy jeszcze chwilę, doprawiamy solą i pieprzem.
Krok 6 - Kapuśniak z zasmażką foto

PORADY KULINARNE

Odpowiedzi na pytanie JAK... gotować, upiec, zrobić. Sprawdzone tipy od Doradcy Smaku

Ela15 31.03.2015 19:22
bardzo lubie
miodunka 16.03.2015 16:18
pyszna zupka

DoradcaSmaku.pl zawiera materiały autopromocyjne marek należących do Prymat sp. z o.o.:

Prymat Kucharek tonaturalne smak